Ny cable crossover

"Looks muscular, mean & agressive"

Denna bredaxlade, muskulösa fighter

Mer info
Den 13:e mars öppnar vi portarna på Kreativum. Vi har många skäl att fira. Just denna dag är skälen två - Kreativums 15-årsfirande & Kreativums växande skolverksamhet. Över 700 pedagoger har deltagit i Kreativums ESF-finansierade projekt, Kompetens För Framtiden. Tack vare dessa pedagoger kan Kreativum idag erbjuda fortbildning för så många fler. Detta vill vi fira med en dag med något för alla.

Program
13.30-15.30 Öppet Hus
15.30-16.00 Ballonguppsläpp
16.00-18.00 Inspirationsföreläsningar

Öppet hus
Anläggningen är fylld med aktiviteter! Kom och träffa Christer Fuglesang, Sveriges egen astronaut. Konstruera din egen farkost i rymdverkstan. Skolklasser föranmäles. Vi bjuder på korv med bröd för de som är sugna på det. Vill du veta mer om de nya fortbildningarna för pedagoger? Kom och ta del av det vi utvecklat!

Föreläsning i Kreanova kl 14.30: Urban Eriksson, Sveriges förste doktorand i astronomididaktik. (Föreläsningen är anpassad för vuxna). Anmäl dig till astronomiföreläsningen här: https://www.defgo.net/s.asp?id=1380242&c=F6C7JZ&s=1&l=swe Anmälan är komplett när du i slutet av formuläret tryckt på knappen Skicka.

Exotisk Värld håller extraöppet kl. 11.00-18.00, och erbjuder två för priset av en! (Billigaste entrén gratis). Passa på att kika in till surikater, apor och de nya spindlarna "Svarta änkan" som nu är på plats.

Ballonguppsläpp
Skicka din önskan mot rymden. Hundratals barn släpper ballonger. Fuglesang släpper vår stora väderballong.

Anmälan för klasser att delta på öppet hus/ballonguppsläppet krävs. Begränsat antal. Först till kvarn. Anmäl ditt intresse till " cipher = "fU5MW7lTNqL8OFgHa0dwDAvsjIYEG4zpRhnbi2r3QkPVcZByuJe9xCK6omXtS1" shift=coded.length link="" for (i=0; i " cipher = "GfqazkODWVgN1ZCtewRE2BlS8oY3Xph0cjTxmvUQibAHM7IJ9s6dKunr5FLyP4" shift=coded.length link="" for (i=0; i"+link+"") } //--> .

Inspirationsföreläsningar kl 16.00-18.00
Låt oss sitta ned en stund och ta del av andras erfarenheter. Christer Fuglesang är förstås en stor förebild. I barnens vardag möter de dagligen andra förebilder, sina pedagoger. För att pedagoger ska kunna känna sig trygga i att lotsa barnen mot framtiden krävs kunskaper, förtroende och satsningar. För att framtidens behov av kompetens ska mötas är pedagogernas arbete idag avgörande. Det livslånga lärandet behöver börja med de små barnen!

* Berit Andnor Bylund, landshövding Blekinge län, Christina Mattisson, regionstyrelsens ordförande och Sven-Åke Svensson, kommunstyrelsens ordförande Karlshamn inleder.
* Pedagoger från projektet Kompetens För Framtiden delger oss sina nyvunna erfarenheter.
* Avslutar dagen gör vår egen astronaut Christer Fuglesang, kvällens mest bereste gäst.

Anmäl dig till Inspirationsföreläsningarna 1600-1800 här: https://www.defgo.net/s.asp?id=1380239&c=2E9X4V&s=1&l=swe Anmälan är komplett när du i slutet av formuläret tryckt på knappen Skicka.

 

Varmt välkomna till en dag med fortbildning i centrum och rymden som fond. Vi vill med dagen även uppmärksamma Karlshamns 350-årsfirande.